Laden...

Verflandshop

SIKKENS

Bij Ikwilverven vindt u een breed assortiment van o.a. muurverven, lakken en schildermateriaal. Bij ikwilvervenvindt u de beste producten aan de scherpste prijzen. Als één van de beste verf-webwinkels in de Benelux, staat Ikwilverven voor u klaar. Binnen een veilige en vertrouwde omgeving kunt u vinden waar u naar zoekt. 

SIKKENS

In het assortiment vindt u een brede waaier van kwalitatieve, duurzame en milieuvriendelijke producten.  Bekende toppers zijn o.m. de Rubbol - lakken en de Cetol - beitsen. Sikkens maakt het kiezen en adviseren makkelijker met kleurencollecties zoals de Lifestyle Color Box, de 4041 Color Concept-waaier, Outdoor colors en Cetol Natural Balance waaier. Deze, en meer, kleurenwaaier kunt u vinden in onze handige kleurenkiezer.

In 1792 richtte Wiert Willem Sikkens langs de stadsmuur van Groningen (Nederland) een fabriek op voor de fabricage van lakken. Tegenwoordig is Sikkens een internationaal erkend merk dat dankzij de passie voor alleen de beste kwaliteit klanten overtuigt in heel Europa, Azië en Australië.

Ze zijn klein begonnen, maar continu gegroeid - en met hen ook de reputatie voor producten en diensten waar men op kan vertrouwen. Al in de jaren '20 van de vorige eeuw namen onderzoek en ontwikkeling bij Sikkens een belangrijke plaats in. Zo ontstond in 1924 een laboratorium voor ontwikkeling van nieuwe producten en kwaliteitsbewaking.

Al snel werd Sikkens fabrikant van speciale lakken voor de meubelmakersbranche en de auto- en vliegtuigindustrie. Deze bedrijfsonderdelen bestaan tegenwoordig nog steeds; hier tellen zij vele bekende bedrijven tot klanten.

Om dichter bij de klant te kunnen zijn, verhuisde de firma in 1939 naar Sassenheim (Nederland). Het tekort aan grondstoffen na de oorlog dwong het bedrijf tot creatieve stappen - hetgeen tot de ontwikkeling van de kunstharslakken leidde.

Door een reeks fusies en bedrijfsovernames werden zij in 1960 internationale marktleider. Tegenwoordig is Sikkens onderdeel van de AkzoNobel-groep en behoort daarmee tot de grootste fabrikant van verven en lakken ter wereld.

Bekijk hier al de producten van SIKKENS